неділю, 23 січня 2011 р.

ПОРАДА ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ МІСЯЧНИЙ КАЛЕНДАР

"Сій хліб у годину - будеш їсти кожну днину" 

Садівництво за місячним календарем ґрунтується на геоцентричній системі тропічного знаку зодіаку. Ця система відрізняться від фактичних, тобто астрономічних знаків зодіаку.

Як треба визначати кращій час для садіння:


1.     Знайти кращу фазу місяця для тої рослини, яку ви збираєтесь садити. Якщо це рослина однорічна і використовуються її вершки (наземна частина), застосовують дні з Молодика до Повного місяця, а коренеплоди краще садовити після повного місяця.
2.     Знайти кращій знак зодіаку. Для коренеплодів використовують знаки землі, для листових культур знаки Рак, Скорпіон, Риба. Для квітів найкращій знак Терези, Близнюки та Водолій. Для виробництва насіння або посадки фруктів та горіхів можна використовувати знаки вогню.

В наш час в кожного є свій розклад життя, і ми не завжди можемо використати ідеальний час для садіння, тоді треба віддавати перевагу одній з фаз місяця та вибирати більш плідні знаки зодіака. При посадці рослин використовуйте своє власне судження, як найкращім чином використати Місячний календар.

Враховувати також потрібно:


  • Кліматичні та погодні умови. Слідкуйте з місцевих джерел про погодні передбачення, а також за народними прикметами.


  • Якість насіння. Виробляйте своє насіння або купляйте насіння у перевірених виробників.


  • Здоровий ґрунт. - Вносьте органічні добрива та компост, не використовуйте хімікати, вони послабляють рослину. Зовні вона  буде мати розкішний вигляд, але рослина стає залежною від хімічних добрив, які до речі роблять ґрунт хворим.
 

Кращі фотографії мого саду
Калина


Немає коментарів:

Дописати коментар