суботу, 22 січня 2011 р.

САДІВНИЦТВО ЗА ЗНАКАМИ ЗОДІАКУ

"Посієш вчасно, то і вродить рясно"

Різні рослини віддають перевагу різним знакам зодіак. Місяць рухаючись по зодіаку перебуває в кожному астрологічному знаку кілька днів. Тільки не слід плутати астрономічні сузір’я з астрологічними зодіакальними знаками.




·        Знаки води – Рак, Риба, Скорпіон
·        Знаки землі – Тілець, Діва, Козеріг
·        Знаки вогню – Овен, Лев, Стрілець
·        Знаки повітря – Терези, Близнюки, Водолій

Найсприятливіші дні для примноження врожаю, це коли Місяць знаходиться у водних знаках. Це кращій час для посадки однорічних рослин.

Также дуже продуктивна пора для посадки коли Місяць знаходиться у земних знаках.  Це кращій час для посадки коренеплодів, а також сприятливі дні для пересадки рослин.

Коли Місяць знаходиться у повітряних знаках.  Це безплідний час, але для деяких рослин - це сприятлива година. Особливо в знаку Терезів, який вважається напів - врожайним. Коли Місяць проходе знак Терези - це сприятливий час для посадки квітів та трав.

Коли Місяць знаходиться у вогняних знаках.  Це також безплідний знак але, цей час можна використати для посадки рослин на насіння. Коли Місяць в Леві - добре прополювати і культивувати рослини, це сприяє  врожаю, бо  проростання бур’яну тоді зменшується.

По знаку зодіаку виконуються і інші садово-городні роботи наприклад:
 ·        обрізка - Місяць в Скорпіоні
·        прополка – Місяць в Леві
·        збирання фруктів та овочів на зберігання – в повітряних та вогняних знаках в останній кварті Місяця.

Коли Місяць змінює знак, цей час вважається не дійсний, тому це гарна нагода для відпочинку.


Овен. Вогняний знак. Безплідний та сухий. Використовується для збирання коренеплодів та плодів на зберігання. Сприяє знищуванню бур’янів та шкідників. 


Тілець. Земний знак. Продуктивний та вологий. Використовується для посадки та пересадки рослин. Картопля та інші коренеплоди будуть стійкими і добре розвиватися. Також, це гарний знак для листових овочів, капусти, салату...

Близнюки. Повітряний знак. Безплідний і сухий. Використовується для збирання коренеплодів та плодів на зберігання. Сприяє знищуванню бур’янів та шкідників. 

Рак. Водний знак. Дуже плідний і вологий. Найкращій знак для всіх посадок та пересадок. Також, це гарний знак для поливу та щеплення.

Лев. Вогняний знак. Дуже безплідний і сухий. Використовується для збирання коренеплодів та плодів на зберігання. Найкращий час для знищуванню бур’янів та шкідників. 

Діва. Безплідний та вологий. Для садіння деяких квіти та винограду. Сприяє знищуванню бур’янів та шкідників. 

Терези. Повітряний знак. Полу плідний і вологий. Кращій знак для посадки гарних запашних квітів, виноградної лози та трави. Добрий для посадки рослин з товстим стеблом (кольрабі) та коренеплодів.

Скорпіон. Водний знак. Дуже плідний і вологий. Найкращій знак для посадок багатьох рослин кукурудзи, кабачків та винограду. Сприяє пересадкам Томатів. Щеплення та підрізання в третій та четвертій кварті Місяця, що покращує плодоносіння. Сприятливий для поливу та пересадок.

Стрілець. Вогняний знак. Безплідний і сухий. Використовується для збирання коренеплодів, цибулі та інших рослин та плодів на зберігання. Сприятливий для внесення органічних добрив у ґрунт.

Козеріг. Земний знак. Продуктивний і сухий. Добрий для посадки картоплі та інших коренеплодів. Наділяє рослину витривалістю до хвороб та шкідників. Роблять щеплення та підрізання. Сприятливий для внесення органічних добрив у ґрунт.

Водолій. Повітряний знак. Безплідний і сухий. Використовується для збирання коренеплодів та плодів на зберігання. Найкращий час для знищуванню бур’янів та шкідників. 

Риба. Водний знак. Дуже плідний і вологий. Найкращій знак для посадок багатьох рослин. Сприятливий для поливу та пересадок. Посилює ріст коріння.







Кращі фотографії мого саду


 


Смородина золотиста





Немає коментарів:

Дописати коментар